28. mar. 2009

CHIANG MAI

Po dolgem casu se spet javljava. Je kar tezko prit do racunalnika, saj dnevi kar minevajo, in midva kot sva firbcna hocva vse videti in doziveti.... (Veva pa, da ste nas ze pogresali :) ). Pot iz Bangkoka do Chiang mai-ja (sever) je potekala super, sva si izbrala prevozno sredstvo kar avion. Res je, da si hitro tam, a mogoce bi se bolj splacala nocna voznja z vlakom do tja. Prispela sva nekje okrog popoldneva, sla poiskat hotel oz. hostel (Your house 3, ki je za obzidjem mesta), se stusirala in si sposodila kolesa.
Mesto je lepo, disi bolj kot v BKK (Bangkoku) :), ljudje prijazni, se vedno dobra hrana, in le malo manj vroce kot v BKK. Tukaj je noro velika trznica, da se ti kar zmesa, ampak naju ni prepricala. Visje cene kot v BKK in nato jih moras zbijati, tako, da na koncu prides na le malo nizje cene kot v BKK. (ampak se vedno se splaca sopingirat). Ko sva dobila malo orientacije za mesto, sva se odlocila se za izbiro trekinga in ostalih ogledov, ki pa je potekalo nekako takole:
- 1 dan: ogled vasice long neck (Karen vilage - kjer imajo zenske okoli vratu rinke, imajo zelo raztegnjene vratove), nato se ogled slonov, tigrov, opic (nama so bili najbolj vsec sloni, najvec adrenalina pa sva imela pri slikanju in bozanju tigrov). Zvecer pa sva se sla tepsti. Hahaha, no namesto naju so se drugi v ringu. Thai box je zakon.
- 2 dan: SIMONOV R.D. (ze na vse zgodaj zjutraj sta Robi in Katja pripravila presenecenje)in odhod na treking za en dan (ja mami Renata, zdej se sigurno smejis) kar je bilo cisto dovolj saj se v taki vrocini ne da hodit :) (40 C). To je bil trip! Sva sla najprej do domacinov kar visoko v hribe, nato do slapa kjer sva se z uzitkom vrgla v vodo. In koncno sva prisla do najinih slonov (bi imela kar kaksnega doma, tok so lusni, aja pa pozresni tudi), ki sva jih jahala in basala z bananami in bambusom dobro uro. Ker smo postali lacni tudi mi (se posebej Simon, saj mu ta vrocina ni vzela niti malo apetita :)) so nam domacini pripravili super kosilo. Zdej pa se malo akcije.....bamboo rafting po rjavo umazani reki. Na temu se ni dalo ostati suh, ampak smo prav uzivali in spricali tudi druge. Doziveli smo tudi prvi dez, ki je padal celo uro :) (prav pasalo je). Kar pa itak najbolj pase in vsem priporocava masazo dan za dnem! Tokrat sva si jo privoscila z olji!!!
Tak rojstni dan si bo Simon sigurno zapomnil. Zvecer smo nazdravili z mohitoti (za 50 bahtov - 1 EUR), ter od mene dobil posebno torto - na koscke narezana lubenica na vrhu pa svecka.








2 komentarja:

  1. Fotka s tigrom zmaga! Upam, da se bo našel prostor zanjo na vajini steni v hodnku. Slon je tudi zapoziral ko profi maneken... no, v bistvu so vse fotke hude... pomoje si bosta mogla kupit digitalni okvir, da bodo šle vse notri :)
    Simon, takšnega rojstnega dneva pa še ne, a ne? :)
    Uživajta še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  2. Se počutim kot bi gledala dokumentarec na tv, kjer se to dogaja nekomu drugemu.Kt da bi gledala lonely planet:) In seveda sta to naša Anja in Simon.Simon verjetn sploh nisi imel občutka, da imaš roj.dan od vsega dogajanja. Čeprav nisem tip za potovanja, k tole gledam pa tud mene povleče.Čeprav sej vesta kako je s Stanetom pa avioni.(zdej je pa mal hud, k sm ga narobe interpretirala- še nikoli ni letel je pravi stavek:)Drzta se, pa se tipkamo!!!Lp, A&S

    OdgovoriIzbriši