4. jan. 2010

SRI LANKA

Evo, koncno sva prisla do racunalnika (to ni tajska:)), da vam pokazeva ta svet in kako se tukaj potepava. Kot veste sva NL 2010 prezivela na letalu, nic posebnega, sva mislila, da bodo odstevali, pa bi potem ostali turisti verjetno mislili, da bomo strmoglavili :). Sva pa vseeno nazdravila, medtem ko so drugi spali, razen se nekaj slovencev je bilo slisati oooooooooopaaa :). Brez skrbi tudi na vase zdravje sva se spomnila in srknila Cilsko vino!

Za zacetek sva bila zeljna morja in dobre druzbe (Balohovi so bili tudi tam - hvala vam se enkrat za druzbo in drag hotel -haha :), zato sva se ustavila v Bentoti - hotel Club Bentota Beach (hudo). Plaza cudovita, morje toplo, a ker naju je vleklo ven, sva sla na en zelo kratek izlet, pogledat kako resujejo in skrbijo za mlade zelve.
Ko prides iz hotela, pa se zacne ziva norija (tisti, ki ste bili v taksnih drzavah boste vedeli o cem govoriva). Spet tuk-tuki, dilanje (za ceno seveda:)), divja adrenalinska voznja, smeti, ogovarjanje..... a konec koncu zelo prijazni ljudje. Kar na cesti sva nasla najinega "drajverja" za naslednjih 6 dni. Odpeljal naju bo (je) v notranjost tega zanimivega otoka, kjer si bova ogledala:

-templje
- naravne znamenitosti
-plantaze caja
- sirotisnico slonov
- nacionalni park in se kaj za povrhu....




Prvo popotnisko noc sva prespala v Dambuli - hotel Globetrotter tourist inn, ter se zjutraj odpravila v Sigiriyo na eno velko skalo oz. goro. Naj bi prehodila 1400 stopnic, sva kar sopihala, ampak dragi nasi, lahko ste ponosni na naju :), bilo je vredno. (potem pa se naravne znamenitosti).
Seveda sva se sproti ustavila na masazi, lezala sva skoraj na cesti.

Danes bomo prespali v Kandy-ju - Golden view rest (dobra hrana, full prijazni, direktno nasproti jezera) , kjer nas jutri caka, plantaza caja, sirotisnica slonov, vecerja v lokalni restavraciji....
Skratka, uzivava, vendar so tezki pogajalci, in le za informacijo je vse drazje kot na tajskem.
Se javiva, ko prideva spet do kaksnega delujocega neta.

Lepo vas pozdravljava, hvala za vse sms-e, in pozdrave, ter da mislite na naju. Tudi midva na vas, cmok vsem
AS

ps.se malo vec o sri lanki, prebivalstvu, plazah, caju, itd.












4 komentarji:

  1. Supeeer! Vidim da uživata max. Pohvale vredno, da sta prehodila vseh 1400 stopnic :) Imejta se lepo, komaj čakam še novih objav in slik! Katja

    OdgovoriIzbriši
  2. Uauu, ko berem o vajinih dogodivščinah, bi se kar vrnila na Sri Lanko in se vama pridružila (plan, ki sta si ga zastavila je super!). Uživajta še naprej, mi pa se spet dobimo na kaki dobri plaži ali (dragem) hotelu. Kaj pravita na Karibe? :)
    Pa hvala za pretihotapljeno čokolado!
    PS: Anja, vidim, da si bila z en dan staro želvico veliko bolj nežna kot Alex :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Končno nekaj spodbudnega v 2010, ne pa tale mraz in sneg v SLO...

    Super, da sta si zadala nove cilje-dogodivščine tudi na tem tripu, komaj čakam na izčrpno poročilo, ko prideta nazaj!!!!

    papapa

    OdgovoriIzbriši
  4. @Katja: midva pa komaj cakava, da poves kako je bilo v NY... upava, da si se imela lepo
    @Lidija, ahaha, se ze pogovarjava o necem bolj mirnem :), karibi bi bili super.... Drugace pa simonova zelva ni bila tako mirna, in mu je skor iz rok zmuznila :)
    @Didi: lepo, da se naju spodbujas in se nama javljas
    LP vsem v SLO

    OdgovoriIzbriši