2. apr. 2009

KO PHI PHI IN POT DO OTOKA KO TAO

Koncno sva prisla na svoj racun - morje. A kaj, ko je tako topla voda, da se niti shladiti ne mores (je pa ravnopravsnja temperatura morja za najine tastare-sigurno bi uzivali saj je voda tako topla kot v toplicah :)... da ne pozabiva omeni, da je treba nujno uporabljati faktor 50...sonce zge!) Odlocila sva se, da greva na izlet okoli otoka z long thailom (coln).
Najprej smo se ustavili sredi morja ( pravijo, da je tukaj shark point-pa na zalost nisva nobenga videla :)) Po snorkljanju je sledila voznja do otoka Bamboo. NORO!!! Dolga mehka pescena plaza s palmami in kristalno turkiznim morjem (tukaj bi lahko ostala tudi vec dni), nato do Monky beach, kjer so naseljene opice. Kaj so smesne, ena drugo porivajo z dreves, kradejo hrano, pijaco oz. vse kar jim pride pod roke. Najbolj sva se smejala, ko sva jih videla piti iz piksne. Ko smo se poslikali z njimi smo se odpravili do Maya bay, kjer so snemali film The Beach z Leonardom Dicapriom v glavni vlogi. Sla sva na sprehod po otoku in kar naenkrat nama prekriza pot velik kuscar (Simon pravi, da je imel cez oci 1,5 m, hahahah no ja, je bil pa sigurno tok dolg). Nas skiper je komaj cakal, da nam na odprtem morju pokaze romanticni soncni zahod, iiiiii.
Zvecer pa se nama je spet dogajalo....zur! Plaza se spremeni v party beach. Bucketi (vedrcka z alkoholom, taksna vedra, s katerimi smo kot otroci delali poticke, no tukaj pa ti tako postrezejo pijaco), ognjena kolebnica, ognjeni obroci (Simon se je izkazal za pravega akrobata in tudi on skocil ognjeni obroc).
Naslednji dan sva se sla malo "ohladit" v morje in se popoldan podala na pot do otoka Ko Tao. Pot do tja je bila do sedaj najboljsa pot ever! Najprej na trajekt do Krabija (celina), z avtobusom do Suratanija oz. nas je avtobus peljal le kaksen kilometer in presedli smo se v kombi, kjer sva bila 3 ure stisnjena kot sardele. S kombijem sva se peljala na drugo stran celine do pristanisca (Surathani) in od tu z nocnim trajektom do otoka Ko Tao. Na trajektu smo imeli celo svoje postelje oznacene s stevilkami (se dobro, da so bile oznacene, saj bi se simon lahko ulegel k tajki).

2 komentarja:

  1. O lepo, da sta se oglasla. Kot zgleda zelo uživata. No zdej sta me pa nafilala s + energijo, saj tole zgleda in se sliši NORO fajn.
    No, naj vsak vajin lep trenutek traja neskončno dolgo.Lepo se potepajta naprej(mi pa z vama)!
    PA PA

    OdgovoriIzbriši
  2. Spremljanje vajinih dogodivščin ter junaških dejanj (soočenje z giant kuščarjem) + super fotke so prava poživitev v teh deževnih dneh. Hočemo šeeee!

    OdgovoriIzbriši